Stránky 1
#1 2012-09-02 22:22:46
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
2011 TORUGO
Tohle byl první cider, který už mi chutnal.
Cider z kupovaných jablek od místního sadaře. Je to taková směs jablek "na štrůdl". Konkrétně to byly Topaz, Rubín a Golden Delicius. Drceno drtičkou Shark, lisováno ručním lisem, sektové kvasinky BS11.
Cider se krásně vyčistil, lahvoval jsem do pivních láhví, bylo ho jen 10l tak rychle zmizel.
Offline
#2 2012-09-03 10:00:11
- Ondra
- Člen
- Registrován: 2012-09-02
- Příspěvky: 67
Re: 2011 TORUGO
za jak dlouho se cider sám vyčistí? já byl netrpělivý a dosypával čistící enzym, ale klidně bych se tomu vyhnul, čím míň přídavků tím líp...
Offline
#3 2012-09-03 12:42:21
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
Re: 2011 TORUGO
dva měsíce? Nejprve musí dokvasit, je úplně neprůhledný. Pak kvasí pomaleji a je takový mléčný, pak to vezme rychlý spád a za týden je průsvitný. Stočím to a ještě ho nechám sednout.
Offline
Stránky 1