#1 2014-02-18 22:01:00

M.Mareš
Člen
Registrován: 2013-10-27
Příspěvky: 4

Šípkové víno

Zdravím tak dnes jsem  po druhé stáčel šípkové víno  a už by se mohlo lahvovat je super dost silné a osvěžující  doporučuji všem     výroba je jednoduchá   3kg čerstvých šípků ale zralých 3kg cukru a 10 litrů vody  do patnácky demižónu a kvasinky vinka nejlepší  já ale používám zákvas s cídru nebo nebo medoviny co zrovna mám    zhruba po šesti týdnech většina šípku klesne ke dnu bublá už málo tak to scedíme do desítky a dolijeme převařenou vodou můžeme trochu dosladit a necháme další 3-4 týdny pak stáčím ještě jednou a lahvuji až mám náladu,  vydrží do další várky pokud ho nevypijete dřív . A pozor propraný šípek použijeme na další várku (nechte si tak 0,5-0,7litru zákvasu ) postup stejný a kolikrát je víno ještě lepší  . Letos zkusím dát místo cukru med tak uvidím co to provede, dám vědět jak bude chutnat.   Tak zdar všem pokusům

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB 1.5.8 | CZ a SK