Stránky 1
#1 2014-02-18 22:01:00
- M.Mareš
- Člen
- Registrován: 2013-10-27
- Příspěvky: 4
Šípkové víno
Zdravím tak dnes jsem po druhé stáčel šípkové víno a už by se mohlo lahvovat je super dost silné a osvěžující doporučuji všem výroba je jednoduchá 3kg čerstvých šípků ale zralých 3kg cukru a 10 litrů vody do patnácky demižónu a kvasinky vinka nejlepší já ale používám zákvas s cídru nebo nebo medoviny co zrovna mám zhruba po šesti týdnech většina šípku klesne ke dnu bublá už málo tak to scedíme do desítky a dolijeme převařenou vodou můžeme trochu dosladit a necháme další 3-4 týdny pak stáčím ještě jednou a lahvuji až mám náladu, vydrží do další várky pokud ho nevypijete dřív . A pozor propraný šípek použijeme na další várku (nechte si tak 0,5-0,7litru zákvasu ) postup stejný a kolikrát je víno ještě lepší . Letos zkusím dát místo cukru med tak uvidím co to provede, dám vědět jak bude chutnat. Tak zdar všem pokusům
Offline
Stránky 1