Stránky 1
#1 2014-10-14 23:34:59
- Rockcb
- Člen
- Registrován: 2014-09-24
- Příspěvky: 6
Neprůhledný cider
Dobrý den,
z aktuálních várek cideru jsou pouze 2 sklenice nezčiřené. Cider je neprůhledný. Zkusil jsem přelít část obsahu do sklenice s minimálním množstvím cideru, který byl čirý a zkalil se. Nevíte někdo, zda za to může činnost bakterií či co za tím vlastně stojí? Cidery kvasí zhruba 15 dní, obvykle je stáčím po 20 dnech a v tu dobu jsou úplně čiré.
Děkuju za rady....
Offline
#2 2014-10-15 21:05:14
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
Re: Neprůhledný cider
dokud cider kvasí, tak je kalný. Jakmile kvasit přestane (není cukr, moc chlad, ...) tak kvasinky sednou na dno a cider se sám čistí.
Offline
#3 2014-10-16 20:18:26
- Rockcb
- Člen
- Registrován: 2014-09-24
- Příspěvky: 6
Re: Neprůhledný cider
děkuju za informaci :-)
Offline
Stránky 1