Stránky 1
#1 2015-09-14 13:49:17
- davidasis
- Člen
- Místo: Brno
- Registrován: 2015-09-14
- Příspěvky: 2
Chuť po zvratcích až hnilobě
Zdravím všechny !
Letos jsem se pustil do výroby domácího cideru. Mám ho prakticky hotový, dnes jsem ho poprvé přecedil, ale mám menší problém. Kromě kyselosti, kterou jsem čekal, má cider poněkud podivnou pachuť, přirovnal bych to ke zvratkům až znilým jablkům. Přitom jsem lisoval jenom pěkná jablka a mošt z nich byl vynikající.
Kvasil jsem po kvasnou zátkou, kvašení trvalo zhruba týden a něco, má docela velké procento alkoholu, podle mého souzení.
Tak vás chci poprosit, neporadíte co s tím? Je mně to líto vylít do kvasu k meruňkám. Dá se ta chuť nějak stabilizovat?
Díky předem :-)
Offline
#2 2015-09-15 23:08:28
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
Re: Chuť po zvratcích až hnilobě
pokud ta chuť i vůně je tak hodně špatná, tak už to asi úplně zachránit nepůjde. Kvasilo to hodně rychle, při vyšší teplotě je větší riziko, že to nedopadne dobře. Zkuste příště někde ve stabilním chladu 10-15C, šlechtěné kvasinky a dobře vyčistit nádoby.
Trochu to může být i odrůdou jablek.
Offline
#3 2015-09-16 21:16:01
- davidasis
- Člen
- Místo: Brno
- Registrován: 2015-09-14
- Příspěvky: 2
Re: Chuť po zvratcích až hnilobě
Díky za reakci. Co se týče toho kvašení, měl jsem to ve sklepě, kde je cca 19°C, bylo to zrovna v těch vedrech,no.
Co se týče vůně, tak ta není nejhorší, ale ta chuť je dost otřesná, hlavně po prvním napití.
Fakt se s tím nedá nic udělat?
Offline
Stránky 1