Stránky 1
#1 2017-02-24 15:17:27
- baTh
- Člen
- Registrován: 2014-09-05
- Příspěvky: 3
Kvasná zátka vs. špunt - po dokvašení
Chtěl jsme se zeptat co používáte po dokvašení když necháváte cider vyčistit(sednout).
Letos jsme dělal cider ve sklepě který byl docela studený (5-8°C). Každopádně po dokvašení jsme ho přetočil do čistých demižonu a uzavřel kvasnou zátku.
Dával jsme jí tam schválně pokud by se mi ještě nějaký rozjel aby mi neutekl (preci jen nebyl asi jeste uplně dokvašený).
Už ji tam mám skoro dva měsíce a cider se mi ještě nezačal čistit. Vetšinou jsem cca po měsíci mel cider víc než z poloviny čistý.
Je možné, že to je tím, že mam demižony uzavřené kvasnou zátkou místo obyčejného špuntu?? Nebo prostě cider jen není dokvašený a tím jak ještě pracuje není prostor pro čištění?
Díky moc za odpovědi.
Offline
Stránky 1