Stránky 1
#1 2018-10-11 12:18:36
- MilanK
- Člen
- Registrován: 2018-10-11
- Příspěvky: 5
dolévání moštem po stočení
Po prvním stočení se má demižon dolít po okraj kvůli minimalizaci objemu vzduchu v demižonu. Vodou se mi to ředit nechce! Mohu dolít demižon rozmraženým moštem z PETky? (Připravil bych si před zakvašením o pár litrů vysířeného a odstátého moštu navíc a přebytek bych zamrazil v PET do prvního stáčení. Dolil bych rozmraženým moštem o stejné teplotě). Očekávám další vlnu kvašení, ale nijak bouřlivou ;-) Vaše názory na dolévání? Vaše názory na zamražený mošt?
Offline
#2 2018-10-11 20:01:52
- Piparkakuja
- Člen
- Registrován: 2015-10-31
- Příspěvky: 134
Re: dolévání moštem po stočení
Zdravíčko!
Zamraženej mošt je v pohodě, vůbec bych se toho nebál, dělám to někdy taky tak. Předpokládám, že toho zamraženýho moštu bude oproti tomu překvašenýmu poměrově o dost míň.
P.
Offline
Stránky 1