Stránky 1
#1 2018-11-15 09:41:49
- Pythonn
- Člen
- Registrován: 2010-10-30
- Příspěvky: 39
kvašení cideru pivními kvasinkami
Mark.123 napsal:
letošní várku mám zakvašenou nadivoko, ale měl jsem v plánu použít pivovarské kvasinky pro svrchní kvašení, líbí se mi u nich, že si mohu vybrat z docela široké škály a dopředu už vím jejich vlastnosti narozdíl od divokých...
Jelikož byla dobrá úroda - zkusil jsem zakvasit 25L moštu kvasnicema Muttons pro svrchně kvašená piva. I když jsem zastáncem přírodního kvašení, zatím (zbyt.cukr 5%)je ta chuť fakt zajímavá - jiná, při srovnání s ostatními várkami. Kdo pije piva typu ALE, tak ji tam může ucítit. Skoro by se dalo říci styl "pivní cider - ovocné pivo". Myslím že se s tím dalo dost experimentovat..
Offline
Stránky 1