#1 2018-11-15 09:41:49

Pythonn
Člen
Registrován: 2010-10-30
Příspěvky: 39

kvašení cideru pivními kvasinkami

Mark.123 napsal:

letošní várku mám zakvašenou nadivoko, ale měl jsem v plánu použít pivovarské kvasinky pro svrchní kvašení, líbí se mi u nich, že si mohu vybrat z docela široké škály a dopředu už vím jejich vlastnosti narozdíl od divokých...

Jelikož byla dobrá úroda - zkusil jsem zakvasit 25L moštu kvasnicema Muttons pro svrchně kvašená piva. I když jsem zastáncem přírodního kvašení, zatím (zbyt.cukr 5%)je ta chuť fakt zajímavá - jiná, při srovnání s ostatními várkami. Kdo pije piva typu ALE, tak ji tam může ucítit. Skoro by se dalo říci styl "pivní cider - ovocné pivo". Myslím že se s tím dalo dost experimentovat..

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB 1.5.8 | CZ a SK