Stránky 1
#1 2013-01-29 16:18:11
- setchebo
- Člen
- Registrován: 2012-12-23
- Příspěvky: 1
Zátkování, špuntování a víčkaření
Dobrý den vinšuju,
rád bych se zeptal, esli máte někdo zkušenost se špuntováním lahví pomocí korkových zátek. Mám několik lahví bez uzávěrů a trochu se bojím výbuchu při použití korku, neb je to moje první lahvovačka. Díky za reakce M.
Offline
#2 2013-01-30 22:16:38
- uncompromised
- Člen
- Místo: Velké Bílovice
- Registrován: 2012-11-15
- Příspěvky: 79
- Web
Re: Zátkování, špuntování a víčkaření
setchebo: pokud bude cider tichý a suchý, nebo perfektně sterilní, tak se není čeho bát,
Offline
#3 2013-02-01 16:55:22
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
Re: Zátkování, špuntování a víčkaření
Co jsem viděl, tak se to používá ve Francii s lahvemi na champagne a s pojistkou. To vydrží hodně.
Offline
#4 2013-02-04 19:06:39
- uncompromised
- Člen
- Místo: Velké Bílovice
- Registrován: 2012-11-15
- Příspěvky: 79
- Web
Re: Zátkování, špuntování a víčkaření
Jirka Vrba: zadrátovaný špunt vydrží hodně, teď jen aby to vydrželo i sklo Výbuchy celých vlašek, např. při výrobě perlivých vín, nejsou ničím neobvyklým. Záleží na zbytkovém cukru a případně mikrobiální čistotě. Ale nevím, jestli při zavírání hříbkem nemusí být speciální zátkovačka a špunt. Do klasické flašky bych ho taky nerval.
Offline
#5 2016-03-10 21:13:19
- Piparkakuja
- Člen
- Registrován: 2015-10-31
- Příspěvky: 134
Re: Zátkování, špuntování a víčkaření
Chtěl bych zátkovat šampusky korkovými špunty. Včera jsem objevil nějaké celkem za rozumnou cenu, ale prodávají se po 1000ks. Takový objem zdaleka neudělám, tak mi jde o to, zda ty šampusové špunty nějak nestárnou, jestli jdou používat třeba i za 3 roky. Nevyschne ten korek nějak?
Teď zátkuju umělohmotnými a je to takové jako neromantické, jestli víte, co mám na mysli...
Offline
Stránky 1