Stránky 1
#1 2017-10-11 19:16:01
- Lukáš Marek
- Člen
- Registrován: 2017-09-25
- Příspěvky: 5
Přidání moštu do Cideru
Ahoj,
ve videu pana Abta - Jídlo s.r.o. se hovoří o tom, že finální Cider se doslazuje moštem. Máte s tím někdo zkušenosti? Měla by se při moštování dát pár litrů stranou a ty nějakým způsobem zakonzervovat a poté přidat do lahví, když stáčím téměř hotový Cider? V jakém poměru?
Díky
Offline
#2 2017-10-13 21:37:30
- Piparkakuja
- Člen
- Registrován: 2015-10-31
- Příspěvky: 134
Re: Přidání moštu do Cideru
Míchat ideálně podle chuti, ale pozor, pokud je lahvovaný cider ještě pořád živý, tak to bude v lahvích dál kvasit a můžou vybouchnout. Myslím, že Tátův sad je pasterizovaný nebo přefiltrovaný tak, aby to už dál nemohlo kvasit. Pokud má mošt cukernatost 10°NM, tak to dělá 10g na deci moštu a to už by dokázalo v půllitrovce udělat slušný přetlak.
Offline
Stránky 1