Stránky 1
#1 2011-10-16 18:33:57
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
Doplňování demižónu
Jak se vypořádáváte s tím, aby demižón byl co nejvíce zaplněný?
Když ho naplním hned na začátku, tak během bouřlivé fáze kvašení přeteče. Po prvním stáčení mi také vždy něco ubyde. Prozatím jsem to dolíval jablečným džusem.
Offline
#2 2011-10-16 20:11:24
- Mark.123
- Člen
- Registrován: 2011-10-07
- Příspěvky: 8
Re: Doplňování demižónu
Kvasnou zátku mám už od začátku kvašení, bouřlivá fáze u mě až tak bouřlivá není, mošt jen krásně šumí. Kvasím při teplotě 15- 18`C. Když je potřeba dolít jen málo, tak dolévám vodou a když je potreba více, tak vemu menší demižon.
Offline
#3 2011-12-30 11:56:19
- Pythonn
- Člen
- Registrován: 2010-10-30
- Příspěvky: 39
Re: Doplňování demižónu
U mě to také není tak bouřlivé, šum a pěna se zvedne tak o 5-7cm ( v 10L ) a doliju (mošt, převař.voda) až po stočení z kvasnic.
Offline
Stránky 1