Stránky 1
#1 2012-09-02 22:05:36
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
2010 Domácí aceton a zkažené vejce
První pokus jsem vyráběl z valašské jadrničky, lisováno tuším v moštárně. Pro kvašení jsem nepoužil kvasinky, 5l demižon jsem umyl jen vodou a nechal kvasit doma při pokojové teplotě 22C. Výsledek byl cider drsné chuti s vůní acetonu nebo laku na nehty. Ta vůně se rozvinula ještě cestou na ochutnávku, kam putoval z Brna do Němčiček a pak do Prahy v teple a pet láhvi.
Jiná várka v tom roce, opět bez kvasinek, trpěla problémem že voněla jak zkažené vejce. Chuť byla dobrá, ale vůně otravná. Problém vidím stejně - teplota při kvašení, čistota skla, divoké kvasinky to je sázka do loterie.
A do třetice, viděl jsem návod jak z jablečného džusu udělat cider. Koupil jsem Happy Day, překvasil, ale pít se to nedalo. Jakmile zmizí cukr, tak se teprve ukáže chuť a nebudou to ty lákavý jablíčka co jsou na obalu.
Tudy cesta nevede.
Offline
#2 2012-09-03 10:01:21
- Ondra
- Člen
- Registrován: 2012-09-02
- Příspěvky: 67
Re: 2010 Domácí aceton a zkažené vejce
..tak to asi ještě zvážím svůj letošní plán použít divoké kvasinky
Offline
Stránky 1