- Fórum
- » Vady cideru
- » Křís
Stránky 1
#1 2014-10-17 15:41:27
- charendler_bong
- Člen
- Registrován: 2014-09-28
- Příspěvky: 11
Křís
Ahoj...Tak vcera jsem prisel do sklepa a koukam ze v jednom demizonu - po poslednim lehkem zasireni prestal kvasit asi pred ctrnacti dny se zbytkovym jednim stupnem cukru - ze v demizonu na hladine se vyvaluje tenoucka slupku krisu...Mate s tim zkusenosti?...Mel sem zakorkovany demizon s kvasnou zatkou s vodou...dolity asi centimetr pod zatku a rikam dokonce i zasireny, coz jestli jsem dobre pochopil vsichni ciderari nedelaj...Mate s nim nekdo zkusenost? Vyplavil jsem ho, zasiril a pretocil do noveho demizonu...Mam se ho obavat znova nebo co mam delat jinak? Ze by mi propoustel korek vzduch?...Dik za rady
Offline
#2 2014-10-17 20:43:11
- Choroš
- Člen
- Registrován: 2014-10-08
- Příspěvky: 15
Re: Křís
Na poslední dotaz odpovídám, že mě se to dělo. I když jsem korek pomáčel v teplé vodě, aby se zatáhl, i když jsem to celé zakapal voskem, nebublalo mi to, jak mělo. Respektive vůbec. Vyměnil jsem za gumový špunt a teď kvasí a bublá jak o duši.
Pozn. Nesířím.
Offline
#3 2014-10-19 09:49:49
- Snooky®
- Člen
- Registrován: 2014-10-01
- Příspěvky: 14
Re: Křís
Můžu se zeptat ohledně křísu? Je to velký problém, změní to hodně chuť cideru? Nikde se o tom moc nepíše. Někdy se mi to tam udělá a někdy ne, nevím čím to, protože vždy postupuju relativně stejně. Dočetl jsem se, že když se odsaje pouze čistý cider bez křísu, tak není problém. Co na to zkušenější? Díky
Offline
#4 2014-10-19 13:27:55
- charendler_bong
- Člen
- Registrován: 2014-09-28
- Příspěvky: 11
Re: Křís
jak se zvetsuje rozsah krisu tak jej zpusobujici bakterie se cim dal vice cini v premene alkoholu na vodu a octovite slouceniny, takze ve vetsim mnozstvi to urcite chut ovlivnuje...ja ho zachytil a prerusil jeho cinnost prakticky okamzite, tak snad to bude v pohode ale nevim presne teda proc se mi tam udelal a jak se ho vyvarovat...
Offline
Stránky 1
- Fórum
- » Vady cideru
- » Křís