- Fórum
- » Kvašení
- » Cukernatost
Stránky 1
#1 2016-06-15 17:36:43
- Maerk
- Člen
- Registrován: 2016-06-09
- Příspěvky: 2
Cukernatost
Dobrý den
Mošt jsem měl s cukernatostí do 12NM.
Po týdnu když jsem ji měřil, tak mi zkumavka spadla až na dno a alkohol také nula.
Nevím, zda to není chybným měřením. Neměl bych to měřit přímo v měřícím válci?
Měl bych přidat cukr, mošt a nebo to nechat? Také kvašení mi úplně ustálo.
Jeden demižón mám z kupovaného moštu a také po týdnu ten samý případ
Teď by to mělo ležet cca 3 měsíce, ale bez cukru...?
Po jaké době se Vám již vytvořilo první 1% alkoholu?
Děkuji
Marek
Offline
#2 2016-06-15 19:56:54
- vyrius
- Člen
- Registrován: 2016-01-06
- Příspěvky: 13
Re: Cukernatost
Bude potřeba to trochu upřesnit,
čím a jak jsi to měřil, trochu víc to popiš. zkumavka?
Jinak nejjednodušší je sledovat bublinky a ochutnávat, když se výrazně zpomalí bublání v kvasné zátce (přestane být slyšet z demižónu šumění) a není to už sladké tak to prokvasilo a můžeš případně nechat ještě stát, aby se to víc vyčiřilo a lahvovat, okolo přidávání cukru a sycení tu najdeš dost informací.
Pokud je to sladké a není cítit alkohol, tak to neprokvasilo a někde je problém.
Alkohol se vytváří v době, kdy to bublá.
jaké jsi použil kvasinky?
Offline
#3 2016-06-21 01:37:10
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
Re: Cukernatost
taky bych tipoval na kvasinky, kupovaný mošt obsahuje konzervanty. Jsou tam právě proto, aby nekvasil, leží to v teple v obchodě a nic se s tím nestane. Pro jeho rozkvašení je potřeba přidat šlechtěné kvasinky do části moštu a v teple nechat rozvasit. Tohle pak přidat do zbytku.
Offline
Stránky 1
- Fórum
- » Kvašení
- » Cukernatost