#1 2016-06-15 17:36:43

Maerk
Člen
Registrován: 2016-06-09
Příspěvky: 2

Cukernatost

Dobrý den

Mošt jsem měl s cukernatostí do 12NM.
Po týdnu když jsem ji měřil, tak mi zkumavka spadla až na dno a alkohol také nula.
Nevím, zda to není chybným měřením. Neměl bych to měřit přímo v měřícím válci?
Měl bych přidat cukr, mošt a nebo to nechat? Také kvašení mi úplně ustálo.
Jeden demižón mám z kupovaného moštu a také po týdnu ten samý případ sad
Teď by to mělo ležet cca 3 měsíce, ale bez cukru...?
Po jaké době se Vám již vytvořilo první 1% alkoholu?


Děkuji
Marek

Offline

#2 2016-06-15 19:56:54

vyrius
Člen
Registrován: 2016-01-06
Příspěvky: 13

Re: Cukernatost

Bude potřeba to trochu upřesnit,
čím a jak jsi to měřil, trochu víc to popiš. zkumavka?

Jinak nejjednodušší je sledovat bublinky a ochutnávat, když se výrazně zpomalí bublání v kvasné zátce (přestane být slyšet z demižónu šumění) a není to už sladké tak to prokvasilo a můžeš případně nechat ještě stát, aby se to víc vyčiřilo a lahvovat, okolo přidávání cukru a sycení tu najdeš dost informací. 

Pokud je to sladké a není cítit alkohol, tak to neprokvasilo a někde je problém.

Alkohol se vytváří v době, kdy to bublá.

jaké jsi použil kvasinky?

Offline

#3 2016-06-21 01:37:10

Jirka Vrba
Správce
Místo: Brno, Střílky
Registrován: 2010-10-17
Příspěvky: 380
Web

Re: Cukernatost

taky bych tipoval na kvasinky, kupovaný mošt obsahuje konzervanty. Jsou tam právě proto, aby nekvasil, leží to v teple v obchodě a nic se s tím nestane. Pro jeho rozkvašení je potřeba přidat šlechtěné kvasinky do části moštu a v teple nechat rozvasit. Tohle pak přidat do zbytku.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB 1.5.8 | CZ a SK