Stránky 1
#1 2011-06-22 20:23:42
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
Bezové víno
Letos byl mimořádně krásný bez, bylo hodně slunce a moc nepršelo. Zkusil jsem bezové víno. Při výrobě jsem použil dextrózu (glukopur). Máte s tím někdo více zkušeností? Co teplota, bude lepší nízká nebo vyšší? V některých návodech se vysloveně píše nechat kvasit na slunci, alo to se mi nezdá.
Offline
#2 2011-06-23 05:54:45
- Doktor
- Člen
- Registrován: 2011-06-15
- Příspěvky: 19
Re: Bezové víno
Jáké jsi tam dal kvasinky? Normální jako na víno?? Existují pro ovocné vna nějaké speciální kvasinky??
S glukopurem to je možná dobrý nápad, ale s jeho použitím zkušenost nemám.
Offline
#3 2011-06-23 08:58:28
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
Re: Bezové víno
měl jsem ještě zbytek z cideru, sektové BS11.
Offline
#4 2011-06-23 17:47:49
- Doktor
- Člen
- Registrován: 2011-06-15
- Příspěvky: 19
Re: Bezové víno
jak dlouho zůstanou po otevření sáčku kvasinky použitelné? Na obalu udávají 2-3 dny. Možná, že si mi ten loňský cider nepovedl právě proto, že jsem použil kvasinky po otevření sáčku cca 1-1,5 měsíce. Kvasení pak možná nebylo tak kvalitní, i když při samotném kvašení jsem problém nepozoroval.
Offline
#5 2011-06-23 18:53:10
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
Re: Bezové víno
no já je schoval do ledničky, bylo mi líto zbytek vyhodit. Kvasí dobře, ale jestli to nemá nějaké vedlejší účinky to netuším. Asi je nějaký důvod, proč to tam píšou.
Offline
#6 2011-07-20 19:45:02
- Doktor
- Člen
- Registrován: 2011-06-15
- Příspěvky: 19
Re: Bezové víno
jak to dopadlo a jak chutná bezové víno? Povedlo se ti to??
Offline
#7 2011-07-21 23:07:04
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
Re: Bezové víno
už ho asi stočím, zatím chutná skvěle. Dost mě to překvapilo a inspirovalo pro další rok. Je krásně čisté, voňavé, suché.
Offline
#8 2011-07-22 05:54:28
- Doktor
- Člen
- Registrován: 2011-06-15
- Příspěvky: 19
Re: Bezové víno
hmm, to zní lákavě. Napíšeš recept a postup?? Taky bych to rád příští rok vyzkoušel.
Letos plánuju ještě zkusit šípkové víno.
Offline
#9 2011-08-25 15:03:05
- Setrnet
- Člen
- Registrován: 2011-08-25
- Příspěvky: 2
Re: Bezové víno
Letos jsem dělal víno z květů. Chuťově není špatné, zatím se školí,ale jsem zvědavý na výsledek.
Offline
#10 2011-08-25 15:12:14
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
Re: Bezové víno
mě letos nadchlo. Je skvělé, voňavé, osvěžující, hlava po něm nebolí (toho jsem se bál nejvíc)
Offline
#11 2013-05-09 16:28:35
- Rauco
- Člen
- Registrován: 2013-05-09
- Příspěvky: 3
Re: Bezové víno
Ahoj,
Chci se zeptat, při sbírání květů, necháváš tak řapíky, nebo jen okvětní lístky?
Offline
#12 2013-05-14 17:57:08
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
Re: Bezové víno
i řapíky. Byl to ale velký rozdíl předloni, kdy bez krásně kvetl a loni kdy hodně pršelo a květy byly mizerné. To první mělo chuť jak savignon a loni bylo hořké a trpké. Možná se na tom ty řapíky podílely.
Offline
#13 2013-07-09 16:26:51
- Rauco
- Člen
- Registrován: 2013-05-09
- Příspěvky: 3
Re: Bezové víno
Tak jak dopadlo letošní bezové víno? U mě žádná sláva. Nechal jsem ho dlouho ležet na kvasinkách a tak chytlo jejich chuť uvidím jestli se to vylepší když to podruhé stočím.
Holt ponaučení pro příště
Offline
#14 2013-07-09 18:49:37
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
Re: Bezové víno
letos jsem to nestihl, takže byl jen sirup.
Jaké to byly kvasinky a nebylo jich moc?
Offline
Stránky 1