#1 2011-08-05 09:14:54

Jirka Vrba
Správce
Místo: Brno, Střílky
Registrován: 2010-10-17
Příspěvky: 380
Web

Cider brut – cru breton

Offline

#2 2013-01-25 21:11:24

jmartl
Člen
Registrován: 2013-01-25
Příspěvky: 1

Re: Cider brut – cru breton

Moje zkušenost z první výroby cíderu - založil jsem tři sudy s objemem 50 l.Po dokvašení jsem ochutnal a konstatoval, že jsem vyrobil jablečný ocet (chutná jinak než čerstvý mošt,že?).Chtěl jsem ho vylít do kanalizace, ale z nedostatku času k tomu nedošlo.Poté jsem od kamaráda z Rakouska obdržel demižon s jeho výrobkem.Po ochutnání jsem zjistil, že má téměř identickou chuť jako ten můj.Od té doby střídavě popíjíme rakouský a náš, je nakyslý, trpčí, studený je velmi osvěžující a chutná zřejmě jako cíder.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB 1.5.8 | CZ a SK