Stránky 1
#1 2011-08-05 09:14:54
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
Cider brut – cru breton
Offline
#2 2013-01-25 21:11:24
- jmartl
- Člen
- Registrován: 2013-01-25
- Příspěvky: 1
Re: Cider brut – cru breton
Moje zkušenost z první výroby cíderu - založil jsem tři sudy s objemem 50 l.Po dokvašení jsem ochutnal a konstatoval, že jsem vyrobil jablečný ocet (chutná jinak než čerstvý mošt,že?).Chtěl jsem ho vylít do kanalizace, ale z nedostatku času k tomu nedošlo.Poté jsem od kamaráda z Rakouska obdržel demižon s jeho výrobkem.Po ochutnání jsem zjistil, že má téměř identickou chuť jako ten můj.Od té doby střídavě popíjíme rakouský a náš, je nakyslý, trpčí, studený je velmi osvěžující a chutná zřejmě jako cíder.
Offline
Stránky 1