#1 2013-11-02 20:15:03

Jirka Vrba
Správce
Místo: Brno, Střílky
Registrován: 2010-10-17
Příspěvky: 380
Web

2013 Rubín

Letos téměř nemám své jablka, takže alespoň symbolicky dělám z kupovaných. Mošt byl vylisován 2. listopadu z odrůdy rubín. Postup jsem neměnil, drceno drtičkou shark, dvě hodiny jsem nechal drť macerovat a pak jsem lisoval. Moštu jsem vylisoval docela málo, 13l z 29kg jablek. Mošt má oranžovorůžovou barvu, je hustý, chuť medová a nakonec po ní zůstává trochu hořkosti jako po grepu, je málo kyselý. Cukernatost 13,5°NM, kvasinky BS10 chladomilné.

Offline

#2 2013-11-30 13:19:12

Jirka Vrba
Správce
Místo: Brno, Střílky
Registrován: 2010-10-17
Příspěvky: 380
Web

Re: 2013 Rubín

po čtyřech týdnech jsem na cukernatosti 9NM, vůně krásná

Offline

#3 2014-01-03 19:44:13

Jirka Vrba
Správce
Místo: Brno, Střílky
Registrován: 2010-10-17
Příspěvky: 380
Web

Re: 2013 Rubín

po dvou měsících poprvé stočený. Pomalinku se čistí, chuť i vůně stále krásně ovocná.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB 1.5.8 | CZ a SK