Stránky 1
#1 2013-11-02 20:15:03
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
2013 Rubín
Letos téměř nemám své jablka, takže alespoň symbolicky dělám z kupovaných. Mošt byl vylisován 2. listopadu z odrůdy rubín. Postup jsem neměnil, drceno drtičkou shark, dvě hodiny jsem nechal drť macerovat a pak jsem lisoval. Moštu jsem vylisoval docela málo, 13l z 29kg jablek. Mošt má oranžovorůžovou barvu, je hustý, chuť medová a nakonec po ní zůstává trochu hořkosti jako po grepu, je málo kyselý. Cukernatost 13,5°NM, kvasinky BS10 chladomilné.
Offline
#2 2013-11-30 13:19:12
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
Re: 2013 Rubín
po čtyřech týdnech jsem na cukernatosti 9NM, vůně krásná
Offline
#3 2014-01-03 19:44:13
- Jirka Vrba
- Správce
- Místo: Brno, Střílky
- Registrován: 2010-10-17
- Příspěvky: 380
- Web
Re: 2013 Rubín
po dvou měsících poprvé stočený. Pomalinku se čistí, chuť i vůně stále krásně ovocná.
Offline
Stránky 1